Cranberry Chocolate Marshmallow Cookies

 

  • Χρειαζόμαστε : 35 μπισκότα
  • Συνολικός χρόνος παρασκευής : 3 ώρες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

  • κουταλιά της σούπας ζελατίνη
  • ¾ cranberries
  • 35 μικρά μπισκότα βανίλια
  • ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
  • κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 340g ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

ΟΔΗΓΊΕΣ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε ζελατίνη σε ¼ φλιτζάνι κρύο νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάζουμε cranberries και ¼ φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε και μαγειρεύουμε, περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει λείο.
  2. Τοποθετούμε τα μπισκότα βανίλια στην επιφάνεια εργασίας. Σε ένα μέτριο τηγάνι συνδυάζουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, τους σπόρους βανίλιας, τον πουρέ των cranberry, και ¼ φλιτζάνι νερό. Τα βράζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι η ζάχαρη γίνει ένα μαλακό μείγμα ή μέχρι το θερμόμετρο στο τηγάνι καταγράφει 113℃.Χτυπάμε στο μίξερ τη ζελατίνη σε μέτρια ταχύτητα και μετά ρίχνουμε προσεκτικά το βραστό σιρόπι. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια-υψηλή και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ, ανοιχτό ροζ, και δροσερό, χρειαζόμαστε περίπου 5 λεπτά.
  3. Άμεσα τοποθετούμε από πάνω το μείγμα των marshmallow και αν δεν έχουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιούμε μια πλαστική σακούλα. Κάνουμε ένα όμορφο twist σχήμα marshmallow πάνω σε κάθε μπισκότο. Αφήνουμε τα μπισκότα να ηρεμήσουν σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 2 ώρες.
  4. Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε την σοκολάτα και έπειτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, διακόπτουμε ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και να γίνει ομαλή.
  5. Βουτάμε τα marshmallow cookies στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Αφήνουμε τα μπισκότα μέχρι η σοκολάτα να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.

Και voilà! Έτοιμα τα μπισκότα μας!