Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα φανταστικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο με τις παρακάτω εύκολες συνταγές.

 

Αχλάδια με μπλε τυρί και ζαμπόν

  • άτομα: 8
  • Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

  • αχλάδια το κάθε ένα κομμένο σε 8 σφήνες
  • κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • φλιτζάνι ρόκα
  • 85g μπλε τυρί, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 170g σε λεπτές φέτες προσούτο, κομμένο στη μέση κατά μήκος

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μείγμα αχλαδιών με το χυμό λεμονιού.
  2. Παίρνουμε μια φέτα αχλαδιού, ένα φύλλο ρόκα, και ένα κομμάτι τυρί και τα τυλίγουμε μέσα σε ένα κομμάτι προσούτο.

 

 

Μπέικον τυλιγμένα με χοιρινό μπούτι και κεράσια

  • Άτομα : 6
  • Συνολικός χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

  • 2 κομμάτια χωρίς κόκαλα χοιρινού φιλέτου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • μαύρο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα φρέσκο μαϊντανό επίπεδα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • φέτες μπέικον
  • κουταλιά της σούπας σταφίδα ζελέ
  • κουταλάκι του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

ΟΔΗΓΊΕΣ

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 177℃. Ανακατεύετε το χοιρινό με το μπαχάρι και ½ κουταλάκι πιπέρι και το τοποθετείτε σε ένα φύλλο ψησίματος.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζετε τα κεράσια, το μαϊντανό, και τη μουστάρδα. Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο χοιρινό κρέας. Τοποθετείτε τις φέτες μπέικον σταυρωτά πάνω από το χοιρινό κρέας. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζετε το ζελέ και το ξίδι. Το μείγμα το ρίχνετε πάνω στο μπέικον και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να καταγράφει 66℃, ακόμα και 10 με 15 λεπτά περισσότερο. Το αφήνετε να ηρεμήσει τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβιρίσετε.

 

Ψητό Εστραγκόν Αρνί Με Φασόλια

  • Άτομα : 4
  • Συνολικός χρόνος : 40 λεπτά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ

  • 1 ¼ κιλό αρνί
  • αλάτι και πιπέρι
  • σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • κουταλιά της σούπας αποξηραμένα εστραγκόν
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 61g βουτυρωμένα φασόλια ή cannellini

ΟΔΗΓΊΕΣ

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 204℃. Ρίχνετε στο αρνί 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι και το τοποθετείτε σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το σκόρδο, το εστραγκόν, και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στο αρνί.
  3. Ψήστε το αρνί, 25 με 30 λεπτά (εσωτερική θερμοκρασία 52℃). Το μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνετε να ηρεμήσει για 5 λεπτά πριν από το σερβίρετε.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
  5. Προσθέτετε έπειτα τα φασόλια, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Μαγειρεύετε το μείγμα, το αναδεύεται, μέχρι να ζεσταθεί καλά, 3-4 λεπτά. Και τέλος το σερβίρουμε μαζί με το αρνί.