steak-piperi-525x300
Πιπεράτη Μπριζόλα με κρέμα Προετοιμασία: 25 λεπτά Ψήσιμο: 20 λεπτά Μερίδες: 4 Υλικά o 800 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες κομμένες σε 3-4 κομμάτια o 2 κουταλιές της σούπας μαύρο, ροζ και πράσινο πιπέρι o αλάτι o 100ml ροζέ κρασί o 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο o 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι o 40 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη o 200ml κρέμα γάλακτος 30% ή 15% o 1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος I. Σπάζετε τους κόκκους πιπεριού σε μύλο και αν θέλετε χτυπάτε λίγο με το σφυράκι το κρέας για να πλατύνει. Βάζετε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και τις ψήνετε σε αντικολλητικό ταψί, για 5’-8’ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τις μπριζόλες και τις διατηρείτε ζεστές. II. Ρίχνετε το κρασί στο ταψί και ανακατεύετε. Έπειτα, ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τους υπόλοιπους κόκκους πιπεριού. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και στη συνέχεια ανακατεύετε. Προσθέτετε τη γούστερ σος και το ζουμί από το ταψί, μετά από φιλτράρισμα. III. Όταν πάρει βράση το μείγμα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Δένετε τη σάλτσα για 1’ – 2’, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά. Τέλος, σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με τη σάλτσα τους.
Τέλος συζήτησης