Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σας!!

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σας!!

01/10/2017 Κλείσιμο Από bbeautiful

 

Από την make up artist Φανή Φουντούλη.

Processed with Moldiv

 

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σας!!

 Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας.

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ μας είναι μια επένδυση και θα πρέπει να τα φροντίζουμε πολύ καλά.

Πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μας βοηθάει να αποφύγουμε προβλήματα ακμής και δερματικά.

 

Μπορείς να χρησιμοποιείς σαμπουάν για μωρά. Ξέπλυνε καλά το σαμπουάν και βάλε τα βουρτσάκια και τα πινέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Μην τα βάλεις να στεγνώσουν σε όρθια θέση. Το νερό μπορεί να καταστρέψει την κόλλα που κρατάει  τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.

 

Ένας άλλος τρόπος είναι με οινόπνευμα σε ένα ρηχό μπολ και βρέχουμε τα πινέλα από μπροστά και από πίσω. Μπορείς να περάσεις και τις λαβές τους με οινόπνευμα.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να χαλάσει τις τρίχες. Πρόσεξε το νερό να μην πέσει πάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, επειδή θα χαλαρώσει η κόλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου.

Πάντα στο τέλος απορροφούμε με μια πετσέτα τα πολλά νερά και τα στεγνώνουμε ξαπλωτά σε μια πετσέτα. Να θυμάστε ότι τα πινέλα κάνουν περίπου μία ώρα μέχρι να στεγνώσουν καλά, οπότε άποψη μου ότι η καλύτερη ώρα είναι η βραδινή.